Persbureau Van Eijndhoven is tegenwoordig Beeld Werkt

Nieuwe naam, zelfde kwaliteit

Van Foto van Eijndhoven naar Beeld Werkt

Sinds 2014 werken we onder de naam Beeld Werkt. Maar onze geschiedenis voert veel verder terug. Veel inwoners van Tilburg en omstreken zullen ons nog kennen onder de naam Van Eijndhoven. Daarom zetten we kort de geschiedenis op een rij:

1941: Foto Van Eijndhoven

Martien van Eijndhoven richt in Tilburg Foto Van Eijndhoven op. Een echt familiebedrijf waar de beide zoons Tiny en Jan ook in meewerken.

1965: Start met film

Naast fotografie doet ook bewegend beeld zijn intrede. We maken bijvoorbeeld sinds 1965 ook filmbeelden voor het NTS Journaal. De bedrijfsnaam verandert in Persbureau van Eijndhoven.

Jaren ’70

Als een van de eersten stapt Persbureau Van Eijndhoven al in de jaren zeventig over van filmapparatuur naar videocamera’s. Een nieuw formaat met nieuwe mogelijkheden.

Jaren ’80

De NTS heet inmiddels NOS en de vraag naar videoproducties stijgt, landelijk én internationaal.

Een eigen studio en een straalzender maken ons werk nog breder, net als de stap naar het buitenland. We krijgen een eigen studio met montagefaciliteiten en een zendmast om live beelden naar Hilversum te kunnen zenden.

Jaren ’90

Persbureau Van Eijndhoven verhuist naar een nieuw en groter pand, met meer ruimte voor montage, en een grote studio voor fotografie én video-opnamen. Nu is naast journaal-items ook productie van bedrijfsfilms, commercials, mediatrainingen en voice-overs mogelijk.

1992: De derde generatie

Jeroen van Eijndhoven, de zoon van Tiny, versterkt als derde generatie de gelederen. Ook verhuizen we in dit decennium naar een toekomstbestendig pand.

2011: Beeldbank

We vieren ons 70-jarig bestaan met het opzetten van onze beeldbank, vol met nieuwe foto’s én gedigitaliseerde beelden uit het archief.

2014: Beeld Werkt!

Persbureau Van Eijndhoven is alláng niet meer alleen bezig met journalistieke producties voor nieuwsorganisaties als de NOS, het Brabants Dagblad en De Telegraaf. Al heel lang werken we ook voor diverse andere bekende organisaties en bedrijven: Amphia, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Jumbo: reden genoeg voor een nieuwe, passende naam: Beeld Werkt!

Werkt beeld ook voor u?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?